Cantina Mexicana - LogoMan.si
| Članek je bil prebran 2.608 krat.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Cantina Mexicana je ena od ljubljanskih restavracij z mehiško hrano, ki leži v strogem centru mesta in je med ljudmi tudi precej priljubljena. Zaradi njene nekoliko zakrite lege, jo nehote marsikdo lahko spregleda. Pot do nje vodi namreč iz Wolfove ulice skozi Knafljev prehod. Pred restavracijo se razprostira prijeten letni vrt, kjer je moč obedovati v toplejših mesecih. Cantina Mexicana je glede na številčnost obiska med svojimi gosti precej priljubljena. Skoraj nikoli se namreč ni zgodilo, da bi prišla v to restavracijo, ko bi bila prazna. V restavracijo zahajajo tako tisti, ki se med službo odločijo za topel in slasten mehiški obrok, kakor tudi študentje in starejši. V Cantini Mexicani namreč študentje lahko jedo tudi na bone.

caliPoleg tega je Cantina Mexicana pravo popotovanje skozi pristne mehiške okuse. Ker je Mehika namreč tretja največja država Latinske Amerike, tudi ne preseneča, da je njena kuhinja izjemno raznolika in pestra. Kuhinja določene države je odsev podnebja, ljudi, temperamenta, geografske lege in nasploh kulture neke dežel. Zato je v mehiški kuhinji moč najti tudi mešanje najrazličnejših, celo nekoliko nasprotujočih si okusov. Kuhinja dežele kot je Mehika, je močno zaznamovana tudi z zgodovinskim razvojem same dežele. Kulturni in posledično tudi kulinarični razvoj so oblikovale tudi mnoge znamenite civilizacije, ki so ta prostor naseljevale v preteklosti – od Majev, Zapotekov, Toltekov in Aztekov, ter nazadnje Špancev. Mehiška kuhinja je tako mešanica ameriške, indijanske in španske kulture ter je odličen odraz prepletanja in stikanja najrazličnejših svetovnih kultur in okusov. Mehika je tako dežela kontrastnih in močnih okusov in kulinaričnih specialitet, ki se lahko zelo razlikujejo glede na posamezen predel te velike dežele. Poleg vsega pa je kuhinja nekaj živega in je v vseh časih podvržena spremembam v pripravi in sestavljanju jedi. V osnovi pa največ ljudi mehiško kuhinjo povezuje s čilijem in pikantnostjo, kar pa še zdaleč ne izčrpa vseh okusov in sestavin mehiške kuhe.

mehiška hranaPri večini mehiških jedi vam tako v Mehiki, kakor v Cantini  Mexicani poleg postrežejo fižol in tortiljo. Prav tako je ena izmed osnovnih sestavin mehiške kuhinje koruza. Iz nje izdelujejo tudi tortilje. Navadno so tortilje posebne palačinke iz nekvašenega testa in jih je moč naročiti poleg večine jedi, ki so na meniju. Značilnost mehiške kuhinje je tudi tortilja koruzni čips in nacho sir. V Cantini Mexicani vam postrežejo tudi s čilijem, ki pa se v svoji ostrini seveda razlikuje od mehiškega čilija, ki je navadno izjemno pekoč in bi ga povprečen Evropejec tudi težko prebavil. Cantina Mexicana tako ostaja zvesta posebnostim mehiške kuhinje, vendarle pa se trudi okuse takšne kuhinje prilagoditi našim okusom in pričakovanjem. Tako ustvarja nepozabne in okusne jedi. V svoji ponudbi se Cantina Mexicana tako prilagaja željam svojih gostov. Če je na primer kdo nekoliko bolj občutljiv na začinjeno hrano, mu bodo v Cantini Mexicani rade volje ustregli in mu postregli nekoliko manj začinjeno hrano. Poleg tega v Cantini Mexicani skrbijo tudi za raznolikost postreženih jedi, zato svoj jedilnik spreminjajo kar dvakrat letno. Tudi s tem se prilagajajo kulinarični raznolikosti Mehike in njihove kuhinje.

Cantina Mexicana lahko avtentičnost mehiških okusov zagotavlja tudi z osebjem, ki izhaja iz Mehike ter tako poskrbi, da je hrana zares pristna in okusna.

© 28. 04. 2024 - LogoMan.si. Oglaševanje.