Citroen C5 Tourer – preizkusili smo ga namesto vas!
| Članek je bil prebran 733 krat.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Model C5 Tourer je Citroenov karavan, ki v sebi združuje dinamiko, varnost in sodobno tehnologijo. Ponaša se s kar nekaj zavidljivimi karakteristikami, s katerimi prepriča marsikaterega kupca, ki poprej sploh ni razmišljal o nakupu karavana. Od ostalih karavanov se gotovo loči s svojim slogom oziroma dizajnom – če se boste vozili s C5, ste lahko več kot prepričani, da se bodo za vami na cesti obračale prav vse glave.

citroen c5 tourerDizajn

Dizajn Citroenovega model C5 Tourer bi z eno besedo lahko opisali kot prestižnega. Gre za prefinjen slog, ki popolnoma prekrije praktični karakter tega modela. Ne pozabimo, C5 Tourer je še vedno karavan, le da so ga pri Citroenu znali zapakirati v prestižne linije limuzine. Sprednjo stran vozila odlikujejo dinamične linije, celemu vozilu pa ne manjka elegance. Zadek je zelo močan in dominanten, profil vozila pa izjemno uravnotežen. Podobo dopolnjujejo strešni nosilci, ki so kromani in so zelo praktični, v kolikor prevažamo težji tovor, itd. Poleg svoje praktične vrednosti so tudi lep estetski dodatek k vozilu. Okrasno masko, sprednji in zadnji odbijač ter stranska stekla lepo poudarijo kromani vstavki. Dominanco zadka še utrjuje dvojno ustje izpušnega sistema, ki je prav tako kromano. Precej razpoznaven je tudi svetlobni izraz tega modela. K prestižu pa sodijo tudi 17”  ali 18” lita platišča.

Notranjost C5 Tourer

Poleg zunanjosti je imeniten tudi potniški prostor. Pri Citroenu so očitno vedeli, kaj želijo s tem avtomobilom sporočati svojim kupcem. Vsi izbrani materiali so zelo kvalitetni, od kromanih vstavkov, lakiranega okrasja, aluminija, prevlek, itd. Kupci lahko izberejo med več različnimi notranjimi oblazinjenji, med drugim tudi usnje. Nekaj posebnega je tudi voznikovo mesto, ki so ga pri Citroenu zasnovali kot pilotsko kabino. Pri Citroenu so se potrudili, da je voznikovo mesto inovativno in predvsem intuitivno. Tudi sedeži so zelo kvalitetni in poskrbijo, da vozniku in sopotnikom v C5 nikoli ne bo neudobno, niti ko se bodo odpravili na daljše poti. Da bi se med vožnjo zares počutili kar se da dobro, je na voljo tudi ogrevanje sedežev in masažna funkcija. Pika na i pri opremi notranjega prostora pa je panoramsko strešno okno oziroma zastekljena streha. Površina le te je kar 1,72 m2, s tem pa je v avtu vselej svetlo vzdušje, poveča pa se tudi občutje prostornosti. Strešno okno je mogoče tudi zasenčiti. Za konec pa C5 Tourer ne razočara niti s svojo prostornostjo. Navdušuje predvsem velikost prtljažnika, v katerega bodo tudi večje družine lahko spakirale prav vse, kar potrebujejo na poti ali počitnicah. Povrh vsega so se pri Citroenu potrudili tudi, da bi se na zadnji sedežni klopi sedelo enako udobno kakor na sprednjih sedežih. Potniki, ki se vozijo zadaj, imajo tako dovolj prostora. Zadnja sedežna klop pa se lahko tudi razdeli (1/3 – 2/3). Avtomobil pa ni samo prostoren, ampak je tudi premišljeno zasnovan. Pogosto po nakupu avtomobila lahko opazimo, da le ta nima dovolj praktičnih odlagalnih površin (za denarnico, dokumente, pametni telefon, ključe ali ostale drobnarije), zato se pogosto zgodi, da se naši osebni predmeti med vožnjo vozijo gor in dol po armaturi ali po praznih sedežih. V vozilu Citroen C5 Tourer temu gotovo ne bo tako, saj je na voljo veliki povsem vgrajenih odlagalnih prostorov, s katerimi bo poskrbljeno za vse vaše predmete.

Preberite si še več o francoski avtomobilski znamki Citroen!

© 22. 07. 2018 - LogoMan.si. Oglaševanje.